Avsnitt 8 - Acid Folk Extravaganza

Gandalf+the+Grey+gandalfny.jpg

Folk-psykedelia tillskillnad från garage-psych fanns med under hela den psykedeliska musikeran och det var inom folkmusikkretsar som psykedelia först började spridas och många musiker och band som fick en framträdande roll inom psykedelia hade en bakgrund i folkmusik.

Genren var också till en början mer förankrad i hippierörelsen jämfört med garage och präglas mer av spirituella och meditativa tillstånd än kaotiska psykedeliska upplevelser, ofta med referenser till naturen i sitt bildspråk. En viktig del av den psykedeliska folkgenren är acid-folk som är mer progressiv och kanske ännu mer kopplad till psykedeliska upplevelser och dess dynamik och komplexitet.

Under 70-talet när psykedelia hade försvunnit från topplistorna och blivit underground fortsätter den akustiska folkmusiken att vara en del i den psykedeliska musikkulturen ända in i erans sista skivor.

Pat Kilroy-Light of Day. Elektra 1966
-Vibrations
Art Gee. Dominion 1968
-Tea Gardens
These Trails-s/t. Sinergia 1973
-Share Your Water
Linda Perhacs-Parallelograms. Kapp 1970
-Chimacum Rain 
 Montreal-A Summer's Night. Stormy Forest 1970
-Infinity 
 Perry Leopold-Experiments in Metaphysics. 1970
-Everything Goes (When You're Gone)

hrhlg.jpg