Avsnitt 12 - End of an era

avsnitt_12.jpg

Säsongens sista avsnitt handlar om den psykedeliska scenens slutskede och vi tittar närmare på musik mellan 1976 och 1982, som är det år man brukar säga avslutar den första psykedeliska eran. Musiken under den här perioden var fortfarande förankrad i 60-talet och den tidiga psykedeliska scenen samtidigt som nya influenser inkorporerades. De artister som fortfarande gjorde psykedelisk musik i slutet av 70-talet var de som var genuint intresserade av psykedelia och som inte följde normen för resten av musikindustrin. I och med det så innehåller det här avsnittet möjligtvis de mest unika och särpräglade artisterna under hela säsongen.

I avsnittet går vi kronologiskt framåt och börjar med Relativley Clean Rivers som är det enda bandet med en direkt koppling till den tidiga scenen. De får här representera början till slutet och är inte lika talande för genrens slutskede som resterande artisterna.

Relativley Clean Rivers-s/t. Pacific 1976
-A Thousand Years
Michael Angelo-s/t. Guinn 1977
-Checkout
Marcus-From the House of Trax. 1978
-Sweet Inspiration
Lightdreams-Islands in Space. 1981
-Islands in Space
Bobb Trimble-Harvest of Dreams. 1982
-Paralyzed

Om man tycker det här var bra kan vi även rekommendera:
Bobb Trimble-Iron Curtain Innocence. 1980
Johnny Blackburn & Mary Lauren-Echoes of Love's Reality. 1981
Sixth Station-Deep Night. 1982